Paul Birk

Alle medarbejderne skal behandles ens men ledes forskelligt

Paul Birk_0012.jpg

I en lang årrække arbejdede Paul Birk i Danish Crown, hvor han blandt andet udklækkede talentfulde medarbejdere og udviklede dygtige ledere og chefer. Han drømte om at starte egen virksomhed, indtil han så stillingsopslaget som afsnitsleder i TekniClean. 

Læs hvorfor Paul Birk har fundet drømmejobbet i TekniClean i serien af medarbejderhistorier, hvor du også kan læse om, hvorfor Dorian Davis, Sivajanthan Sivarajasingam, John Vinther Larsen og Tomas Balciunas synes, at TekniClean er en god, attraktiv og spændende arbejdsplads.

Efter en lang årrække med mange forskellige jobs og titler i Danish Crown koncernen følte jeg, at det var tid til at prøve mig selv af som selvstændig erhvervsdrivende, hvor jeg kunne skabe en karriere med lige nøjagtig de arbejdsopgaver, jeg har allermest lyst til.

Men jeg nåede aldrig så langt. For en dag så jeg stillingsopslaget som afsnitsleder i TekniClean. Efter flere gode møder med topledelsen indså jeg, at jobbet havde præcis det indhold, jeg gerne vil arbejde med.

Det handler først og fremmest om fire ting:

  1. Udvikling og fastholdelse af medarbejderne i TekniClean.
  2. Udvikling af den gode kunderelation.
  3. Kvalitetssikring af rengøringen.
  4. Deltage i den strategiske udvikling af TekniClean.

“TekniCleans høje ambitioner målt på arbejdsmiljø, trivsel og kvalitetssikring er også en drivkraft for mig. Det er fedt at arbejde i virksomhed, hvor vi hver dag går på arbejde med en målsætning om at gøre det bedre i dag, end vi gjorde i går.”

Paul Birk, Afsnitsleder Nordjylland
Paul Birk / Afsnitsleder Nordjylland

Hvad laver du?

I mit arbejde som afsnitsleder er det en af mine vigtigste opgaver at udvikle og fastholde vores dygtige medarbejdere. De er vores største og vigtigste ressource, og det gør mig glad i låget, når jeg kan være med til at rykke og flytte en medarbejder gennem god ledelse.

Til trods for at flere af vores medarbejdere skifter tøj flere gange om natten for at holde sig tørre, møder de glade og smilende op på arbejde hver eneste dag. Det betyder alt for mig, og det vidner om, at vi har formået at skabe en sund arbejdskultur, hvor ledelsen er dygtige til at motivere, rose og anerkende medarbejderne for indsatsen. Vi er kort sagt gode til at sige tak. Resultatet er, at vi er dygtige til at fastholde vores medarbejdere og til at tiltrække nye medarbejdere.

Sanitører, der har lysten, viljen og ambitionerne, skal have mulighed for at tage ”et step op” og blive formænd. Ligesom formænd skal have mulighed for at avancere til inspektør, og inspektører til afsnitsleder. Når vi lykkes med den mission, har jeg det fedeste job i verden, for den viden de forskellige medarbejdere besidder er med til at gøre en kæmpe forskel for såvel TekniClean som vores kunder målt på kvalitet og omkostninger.

Som afsnitsleder i TekniClean er udviklingen af den gode kunderelation mit ansvar. Jeg har prioriteret, at jeg som leder er synlig. Det betyder, at jeg besøger kunderne i såvel dag- som aften- og nattetimerne. Det har skabt en endnu tættere dialog, og jeg er sikker på, at det er med til at fastholde kunderne, fordi de oplever, at vi lytter til dem og tager deres udfordringer i forhold til kvalitetssikringen seriøs.

Sidst men ikke mindst har topledelsen i TekniClean været gode til at inddrage mig i og lytte til mine input i udformningen af strategiplanen for de næste år. Det har været en spændende proces at deltage i arbejdet og spille mine mange års erfaring med ledelse på banen.

Fødevarerengøring TekniClean 13

Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?

Jeg elsker at arbejde med mennesker. Både medarbejdere og kunder. Jeg engagerer mig meget og er interesseret i, hvordan jeg kan være med til at gøre en forskel og motivere vores inspektører, formænd og sanitører. Nogle gange er det små ting som at sige tak indsatsen. Andre gange handler det om, at jeg spørger ind til dagligdagen eller følger op på, hvordan de har oplevet et kursusforløb.

Det er vigtigt for mig, at alle medarbejdere spiller efter samme regler og behandles ligeværdigt, men ledes forskelligt. Vi er en smeltedigel af forskellige kulturer, og jeg kan godt lide at sætte mig ind i og forstå, hvordan jeg skal agere i en arbejdskultur med kulturelle forskelle. Det er spændende, lærerigt og udfordrende.

Hvorfor er TekniClean en god arbejdsplads?

TekniClean investerer i udviklingen af medarbejdere på alle niveau. Der bliver lyttet til dig, og du får mulighed for at udvikle dig og tage ansvar. Vi har en flad organisation, hvor der er kort vej fra idé til handling. Ledelsen bakker op om nye tiltag. Det er motiverende.

TekniCleans høje ambitioner målt på arbejdsmiljø, trivsel og kvalitetssikring er også en drivkraft for mig. Det er fedt at arbejde i virksomhed, hvor vi hver dag går på arbejde med en målsætning om at gøre det bedre i dag, end vi gjorde i går.

Tørrengøring - TekniClean 13

Kan du anbefale andre at søge arbejde i TekniClean?

Ja, det kan jeg med garanti. Alle bliver behandlet ordentligt og med respekt uanfægtet kulturel baggrund. I TekniClean er der plads til alle, og hvad enten du drømmer om at arbejde som sanitør, formand, inspektør eller afsnitsleder vil du få en fantastisk arbejdsplads, hvor vi har et godt sammenhold og hjælper hinanden i mål.

Har du ambitioner om at udvikle dig som menneske eller fagligt, står TekniClean klar til at hjælpe dig i gang eller videre med et uddannelsesforløb tilpasset dine ønsker og dit arbejde.

Navn: Paul Birk
Job: Afsnitsleder
Arbejdsplads: Nordjylland
Ansættelse: 2021
Arbejdstid: Fuldtid

Kontakt Vivi Andreasen

Tlf.:
+45 27 61 70 09
E-mail:
va@tekniclean.dk