Arbejdet som sanitør

Hvad laver du som sanitør i TekniClean?

Fødevarerengøring TekniClean 43

TekniClean er Danmarks næststørste rengøringsselskab inden for fødevarerengøring. Som sanitør arbejder du fast hos en af vores kunder. Eksempelvis på et slagteri, en forædlingsfabrik, et mejeri, et bageri, en konfektureproducent eller en fiskefabrik.

En typisk arbejdsdag

På en typisk arbejdsdag som sanitør starter du med at spule maskinerne med vand. Når de er vasket ned, samler du plastik, etiketter og andet stort skidt sammen, så det ikke ender i kloakkerne og tilstopper dem.

Herefter udlægger du sæbe og lader det virke i 15 til 20 minutter, inden du spuler efter med rent vand. Til sidst desinficerer du maskiner og gangarealer, så alt er klar til, at medarbejderne i fødevarevirksomheden kan gå i gang med produktionen, når de møder ind om morgenen.

Afhængig af produktionen suppleres den daglige rengøring med udlægning af syre en til tre gange om ugen. Først udlægger du sæbe uden klor. Når den har virket, skylles den ned. Herefter udlægger du syre. Efter den afmålte tid, skyller du ned, inden du lægger syredesinfektion ud. Processen afsluttes med at skylle syredesinfektionen ned. Arbejdsprocessen sikrer, at der kan produceres fødevarer med høj fødevaresikkerhed.

“Jeg kan godt lide, at rutinerne er de samme hver dag, og at det er vigtigt, at jeg gør mig umage, så alle kødrester og bakterier forsvinder. Fødevaresikkerheden er alt afgørende, og hvis jeg ikke gør mit arbejde ordentligt, kan produktionen ikke starte op. Det er et stort ansvar, men det trives jeg godt med.”

Dorian Davis, Sanitør i TekniClean
Dorian Davis / Sanitør i TekniClean

Fuldtidsansat eller deltidsansat?

I TekniClean kan du både være ansat på fuldtid eller på deltid. Du arbejder typisk om natten eller på skæve tidspunkter, når produktionen hos vores kunder ligger stille eller kører i lavt gear.

Hvad kræver det at arbejde som sanitør?

Du behøver ikke at have særlige skolekundskaber for at blive ansat i TekniClean, men professionel rengøring i fødevareindustrien kræver fagkundskab, som du får gennem grundig oplæring, uddannelsesvideoer og forskellige kurser.

Arbejdet som sanitør i TekniClean kræver, at du er stabil, omhyggelig og har lysten til at anvende dine kompetencer i en virksomhed, hvor vi går op i detaljen, og hvor intet er overladt til tilfældighederne. Dokumenteret rengøring i højeste kvalitet er altafgørende for, at vi også har kunden i morgen og om et år.

Personalehåndbog

Få svar på spørgsmål om eksempelvis ansættelsesforhold, rygepolitik, mobilpolitik, regler for gravide, et godt og sikkert arbejdsmiljø og seniorpolitik.

Klik dig ind på vores personalehåndbog

Kontakt Vivi Andreasen

Tlf.:
+45 27 61 70 09
E-mail:
va@tekniclean.dk