19. januar 2024

TekniClean åbner den store pengepung

Som en af Danmarks største aktører inden for fødevarerengøring står TekniClean på et solidt økonomisk fundament. Nu melder firmaet sig på banen med både investeringer og know how til de virksomheder, der vil samarbejde om at automatisere rengøringen i produktionen.

Carsten Pedersen 1 - TekniClean Adm direktør.jpg

Med en automatisering af rengøringsprocesserne kan danske produktionsvirksomheder spare tusindvis af tunge lønkroner og tage et stort skridt mod en grønnere profil gennem bæredygtige tiltag, der minimerer det daglige kemi- og vandforbrug markant.

Det handler om at arbejde smartere og turde investere i automatiserede rengøringsløsninger. Det fortæller adm. direktør i TekniClean, Carsten Pedersen. Sammen med driftsdirektør Thomas Vinther vil han gøre det lettere for såvel eksisterende som nye kunder at tage springet fra manuelle til automatiserede arbejdsprocesser gennem samarbejde, videndeling og investeringer.

“I TekniClean vil vi gerne hjælpe vores samarbejdspartnere i mål med en automatisering af rengøringen ved at dele best practice og investere i kundernes vaskeanlæg, desinfektionsanlæg og robotstyrede AGV gulvvaskemaskiner til deres produktions- og lagerhaller.”

Carsten Pedersen, Adm. direktør i TekniClean
Carsten Pedersen / Adm. direktør i TekniClean

- I TekniClean vil vi gerne hjælpe vores samarbejdspartnere i mål med en automatisering af rengøringen ved at investere i kundernes vaskeanlæg, desinfektionsanlæg og robotstyrede AGV gulvvaskemaskiner til deres produktions- og lagerhaller, fortæller Carsten Pedersen, der står klar til at dele best practice med kunderne i samarbejdet.

- Vi vil gerne spille vores erfaring og ekspertise på banen og f.eks. hjælpe vores kunder med at få et automatisk doseringssystem til deres vaskeanlæg, så medarbejderne undgår manuel håndtering af kemikalier. Det er en gevinst for såvel arbejdsmiljøet som den økonomiske og bæredygtige bundlinje, forklarer Carsten Pedersen.

Klimaet er vinderen ved automatisering

Automatiseringen af rengøringen kan naturligvis ikke fjerne al kemi og vand med et snuptag, men gennem intelligente investeringer vil fødevareproducerende virksomheder kunne reducere forbruget af kemi og vand betragteligt i et samarbejde med TekniClean.

- Vi har alle et ansvar for at søsætte bæredygtige tiltag, hvor gevinsten for klimaet for eksempel er, at vi bruger mindre kemi og vand i rengøringen. Det kan for eksempel være et PLC-styret båndspulesystem, der både giver en besparelse på vandforbruget og det antal mandetimer, der bliver brugt i rengøringen, forklarer Thomas Vinther.

CO2-aftrykket reduceres

Med investeringer i automatisering af rengøringsprocesserne kan de fødevareproducerende virksomheder spare på mandetimer og elforbruget i rengøringen. Det har en betydelig indvirkning på det CO2-aftryk, produktionsvirksomhederne sætter.

- Populært sagt får vores samarbejdspartnere en bil, der kører længere på literen, når vi optimerer rengøringsprocesserne. For eksempel bruger automatiserede kassevaskere og robotstyrede AGV gulvvaskemaskiner mindre vand og strøm, og det giver en klar miljøgevinst målt på den mængde CO2, virksomhederne udleder, forklarer adm. direktør Carsten Pedersen.

TekniClean - Thomas Vinther Driftsdirektør på kontor.jpg

Automatisering nedbringer vasketiden med 80 %

Automatisering af vaskeprocesserne af komplekst produktionsudstyr, kasser og Vemag vogne er en af de lavthængende frugter, der hurtigt kan mærkes på arbejdsmiljøet, klimaaftrykket og den økonomiske bundlinje.

- Ved at automatisere vaskeprocesserne får virksomhederne en dokumenteret, ensartet kvalitet, ligesom de nedbringer vasketiden med 80 % og sparer store mængder vand. De bliver samtidigt mere produktive, fordi de reducerer den tid, der bliver brugt på manuelle rengøringsprocesser, forklarer Thomas Vinther om gevinsten ved fuldautomatiske vaskeprocesser.

Vil du og din virksomhed i gang med automatisering?

Kontakt driftsdirektør Thomas Vinter på +45 27 61 70 35 eller tv@tekniclean.dk og bliv klogere på, hvordan du sammen med TekniClean kommer i gang med at automatisere din rengøringsløsning.

Kontakt Thomas Vinther

Tlf.:
+45 27 61 70 35
E-mail:
tv@tekniclean.dk