29. maj 2024

Her bliver jeg en dygtigere leder

Lederuddannelse hos IBC i Kolding har gjort Dion Egge Hansen klogere på, hvordan han gennem god kommunikation, rummelighed og situationsbestemt ledelse kan skabe en sund arbejdskultur med glade medarbejdere, der har lang anciennitet, lavt sygefravær og performer på et højt niveau.

TekniClean - Dion Egge Hansen_0013.jpg

Der er løbet meget vand gennem åen, siden 56-årige Dion Egge Hansen gik ud af 10. klasse og efter et enkelt år på EFG gik i lære som elektriker til 16 kroner og femogtyve øre i timen. I dag arbejder han som inspektør i TekniClean med ansvar for rengøringen på slagterier, bagerier og frysehuse.

- Elektrikerfaget tændte aldrig rigtig en gnist i mig. Jeg blev hurtig træt af at trække 10 kilometer lange kabler, og efter en afstikker med planteløsninger til virksomheder landede jeg i 1997 i rengøringsbranchen. Først som selvstændig og siden som ansat inspektør og kvalitetschef, fortæller Dion Egge Hansen.

“Uddannelsen har givet mig nogle konkrete ledelsesværktøjer, jeg kan anvende i min hverdag. Jeg har lært meget om mig selv og er blevet bedre til at kommunikere og navigere i rollen som mellemleder.”

Dion Egge Hansen, Inspektør i TekniClean
Dion Egge Hansen / Inspektør i TekniClean

Faglig og menneskelig dygtiggørelse stopper aldrig

Han har siden haft en lang karriere i rengøringsbranchen, og i 2021 takkede han ja til et job som inspektør i TekniClean. Det valg har han ikke fortrudt.

- I TekniClean hersker en familieagtig ånd. Stemningen er afslappet og humøret altid højt. Her er et fladt hierarki, hvor den øverste ledelse lytter og uden tøven implementerer medarbejdernes gode idéer, ligesom de prioriterer udviklingen af ledelsen og medarbejderne højt. Det elsker jeg, for selvom jeg efterhånden har mange års erfaring bag mig, bliver jeg aldrig færdig med at dygtiggøre mig, forklarer Dion Egge Hansen, der blandt andet har taget en grundlæggende lederuddannelse hos IBC i Kolding.

- Uddannelsen har givet mig nogle konkrete ledelsesværktøjer, jeg kan anvende i min hverdag. Jeg har lært meget om mig selv og er blevet bedre til at kommunikere og navigere i rollen som mellemleder, hvor jeg er bindeleddet og limen mellem den øverste ledelse og medarbejderne. Jeg er blevet klogere på ledelse af grøn omstilling og bæredygtighed, konflikthåndtering i praksis og min personlige lederstil, ligesom jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg kan motivere medarbejderne gennem synlig og lyttende ledelse, fortæller inspektøren.

TekniClean - Dion Egge Hansen_0038.jpg

TekniClean giver rum til ledere med ambitioner

Selvom Dion Egge Hansen er glad for sit arbejde som inspektør, lægger han ikke skjul på, at han har ambitioner og mod på at træde et skridt op af stigen og blive driftleder. Med det mindset in mente er han allerede startet på et nyt uddannelseseventyr i TekniClean.

- Jeg er i gang med at tage ledelse i praksis, der er en akademiuddannelse på IBA i Kolding. Her bliver jeg udfordret på et højt fagligt niveau og lærer blandt andet om personlighedsprofiler. Uddannelsen har gjort mig endnu mere bevidst om, at jeg skal lede medarbejderne forskelligt for at skabe de bedste arbejdsvilkår for den enkelte, understreger Dion Egge Hansen, der er taknemmelig for den opbakning, han mærker fra både ledelsen og sine medarbejdere.

- Det er fedt at arbejde i en organisation, der giver plads til faglig og menneskelig udvikling. Jeg er glad for og stolt af, at TekniClean investerer i mig, og jeg vil gøre alt for at give lidt tilbage i form af dygtigere ledelse, der målt på blandt andet kvalitet, indtjeningsmargin, sygefravær og trivsel skaber et solidt fundament for udviklingen af TekniClean som Danmarks bedste arbejdsplads inden for rengøring i fødevareindustrien, understreger Dion Egge Hansen.

Kontakt Vivi Andreasen

Tlf.:
+45 27 61 70 09
E-mail:
va@tekniclean.dk