3. januar 2024

Foreningen Familier med kræftramte børn har gjort en forskel i 40 år

Kræftdiagnoser for børn er sjældent en håbløs situation, men den er heller ikke let. I TekniClean er vi stolte af at støtte foreningen Familier med kræftramte børn, der hjælper børn, unge og deres familier bedst muligt gennem en svær tid.

Familier med kræftramte børn i Danmark 1.jpg

I Danmark er der hvert år cirka 200 børn, der får en kræftdiagnose. Faktisk er det hele familien, der får diagnosen. Gennem mentornetværk, hospitalsbesøg, psykologstøtte, socialrådgiver og aktiviteter skaber Familier med kræftramte børn et fællesskab, så familien for en stund kan hive stikket og få gode oplevelser sammen.

“Børns ve og vel ligger vores hjerter nært i TekniClean. Det gør ondt langt ind i sjælen, når et barn bliver syg af kræft. Kan vi med vores bidrag til Familier med kræftramte børn lindre den smerte, familierne går igennem og skabe nogle glade dage, er det alle pengene værd.”

Carsten Pedersen, Adm. direktør i TekniClean
Carsten Pedersen / Adm. direktør i TekniClean

40 år med aktiviteter for kræftramte børn

I 2023 fejrede Familier med kræftramte børn sin 40-års fødselsdag med flere end 60 arrangementer. Foreningen har 600 medlemsfamilier svarende til cirka 2.500 personer bestående af forældre, søskende og det kræftramte barn. Familier med kræftramte børn ledes af en frivillig bestyrelse, som alle har eller har haft et kræftramt barn. 

- Foreningen gør et kæmpe stykke arbejde gennem rådgivning og støtte i en opslidende tid, hvor lykken ikke tilsmiler den enkelte familie med et kræftramt barn. Udover støtte og rådgivning finder de kræfter til at arrangere alt fra biografture og rejser til oplevelser i Legoland eller zoologiske haver. Det er imponerende og et frivilligt stykke arbejde, vi gerne støtter i TekniClean, fortæller adm. direktør Carsten Pedersen.

Se filmen om Familier med kræftramte børn

I forbindelse med jubilæumsåret har Familier med kræftramte børn lavet en film, der viser, hvad foreningen har fokus på: Nemlig muligheden for at glemme indlæggelser, behandlinger og kontroller for en stund og hygge sig med ligesindede til et af de mange arrangementer.

TekniClean støtter kræftramte børnefamilier

Takket være donationer fra såvel private som fonde og erhvervslivet kan Familier med kræftramte børn hvert år tilbyde en række aktiviteter, mentornetværk, psykologstøtte og hospitalsbesøg.

- Børns ve og vel ligger vores hjerter nært i TekniClean. Det gør ondt langt ind i sjælen, når et barn bliver syg af kræft. Kan vi med vores bidrag til Familier med kræftramte børn lindre den smerte, familierne går igennem og skabe nogle glade dage, er det alle pengene værd, understreger Carsten Pedersen.

Familier med kræftramte børn i Danmark 3.jpg
Drømmen om Fristed FMKB lever

Drømmen om Fristed FMKB lever

Familier med kræftramte børn arbejder i disse år intenst på at skabe Fristed FMKB i Ans, så de kan tilbyde medlemsfamilierne et sted, hvor de kan mødes, deltage i aktiviteter og holde de børnefødselsdage, børnene er gået glip af i sygdomsperioden.

I TekniClean er vi stolte af at støtte projektet gennem vores mangeårige bidrag til foreningen.