12. oktober 2023

20 år med røde næser på hospitalsgangene

I år er det 20 år siden, at Danske Hospitalsklovne første gang trådte ind på hospitalsgangene på Aarhus Universitetshospital. I TekniClean er vi stolte af at støtte klovnene med de røde næser og en kuffert fuld af klovnekærlighed til glæde for børn, familier og personale.

TekniClean støtter Hospitalsklovne.png

Hospitalsklovne var et sjældent syn i Danmark, da foreningen Danske Hospitalsklovne blev stiftet i 2003 for at sikre en faglig hospitalsklovneuddannelse og højne hospitalsklovnefaget.

I dag, 20 år senere, har de uddannet og ansat 70 hospitalsklovne, der besøger børneafdelinger, børne- og ungdomspsykiatriske afsnit, specialskoler, aflastningsinstitutioner og bosteder over hele landet.

Oplev de Danske Hospitalsklovne

Hospitalsklovne gør en mærkbar forskel

Uanset om det er et plaster, der skal skiftes, ventetid der skal slås ihjel i venteværelset eller en blodprøve, der skal tages, står de Danske Hospitalsklovne klar ved børnenes side.

- Danske Hospitalsklovne støtter og hjælper årligt mange tusinde børn på landets børneafdelinger, i børne- og ungdomspsykiatrien og inden for specialområdet. Hospitalsklovnene skaber sprækker af lys og glædesglimt, når livet på hospitalet gør ondt. De gør en kæmpe forskel, og i TekniClean er vi stolte af støtte deres arbejde, fordi det giver så meget mening, understreger adm. direktør Carsten Pedersen.

Hospitalsklovne fylder 20 år.png

Jeppe Christian og Luna er blevet venner for livet

Danske Hospitalsklovne har været nærværende og givet et utal af børn et smil på læben i de sidste 20 år. Et af børnene er Jeppe Christian, der på billedet er fotograferet med 10 år imellem hans mange møder med Luna.

For Jeppe Christian er hospitalsklovnen Luna ikke bare en klovn. Hun er en ven.

Jeppe Christian har knogleskørhed, og da han som 8-årig blev indlagt med en byld ved øjet, stod Luna klar til trøste med en bamse.

I dag er Jeppe Christian 18 år, og selvom Luna ikke længere kommer med bamser, får han altid et kram eller en tapperhedsmedalje, når de mødes.

“Hospitalsklovnene skaber sprækker af lys og glædesglimt, når livet på hospitalet gør ondt.”

Carsten Pedersen, Adm. direktør i TekniClean
Carsten Pedersen / Adm. direktør i TekniClean