Case story

Jeka Fish

Det fungerer bare på alle ledder og kanter

Jeka Fish_0003.png

Fiske- og skaldyrsproducenten Jeka Fish begyndte i foråret 2023 samarbejdet med TekniClean efter dårlig kommunikation og rengøringsproblemer, der ikke var blevet taget alvorligt af tidligere rengøringsselskab.

På havnen i Lemvig breder Jeka Fish sine aktiviteter til glæde for de lokale og de mange forbrugere, der nyder line fanget torsk, vådsaltede torskefileter, skaldyr, fiskefrikadeller og tangprodukter fra den vestjyske virksomhed.

- Som fødevarevirksomhed er rengøringen altafgørende i vores produktion, men vi oplevede svigt i løbet af 2022, hvor vi måtte trække nogle varer tilbage efter problemer med rengøringen. Det kunne vi ikke acceptere, og derfor skiftede vi til TekniClean, som vi tidligere havde været i kontakt med, og som vores erfagruppe anbefalede, siger Mette Brogaard, der er kvalitetschef i Jeka Fish.

“Vi havde brug for en partner, der har kapaciteten til at sende 20 mand ind, hvis der opstår et akut behov for eksempelvis en hurtig bakteriebekæmpelse i produktionen. Det kan TekniClean klare.”

Mette Brogaard, Kvalitetschef i Jeka Fish
Mette Brogaard / Kvalitetschef i Jeka Fish

Vigtig kommunikation

Kvalitetschefen havde nogle klare krav, som den nye rengøringsleverandør skulle leve op til. Fagligheden skulle naturligvis være i orden, men derudover var den vigtigste parameter god kommunikation.

- Et godt samarbejde starter med god kommunikation. Der vil altid være noget, der skal diskuteres, og der er det vigtigt, at man lytter til hinandens forklaringer og ikke bare udstikker ordrer. TekniClean har levet op til det, de har lovet, og vi snakker godt sammen. Det kan være på mail eller telefon, men lige så ofte mødes vi på fabrikken, så vi i fællesskab kan se på problemet og løse det, siger Mette Brogaard.

Den sidste onsdag hver måned har Jeka Fish og TekniClean et fast møde, hvor samarbejdet og eventuelle problemer og udfordringer kan løses face to face, og det er væsentligt for begge parter.

Jeka Fish_0004.jpg

Sparring i baghånden

I valget af TekniClean som rengøringspartner har andre vigtige parametre været at finde en stor virksomhed med en god forbindelse til en stærk kemileverandør.

- Vi havde brug for en partner, der har kapaciteten til at sende 20 mand ind, hvis der opstår et akut behov for eksempelvis en hurtig bakteriebekæmpelse i produktionen. Det kan TekniClean klare, og virksomheden har en stærk partner i form af kemileverandøren Novadan, der betyder, at pludselige udfordringer med rust, bakterier eller skimmelsvamp kan løses med kvalificeret sparring, understreger Mette Brogaard.

TekniClean er ved at have planerne på plads og medarbejderne kørt ind i de nye rutiner og opgaver hos Jeka Fish, hvor der er meget, der skal justeres og aftales undervejs.

- Udover den daglige rengøring af skæreplader, transportbånd og snørklede kanter, så er den sideløbende og krævende rengøring i 4- 5 meters højde noget, der skal planlægges, fortæller Mette Brogaard.

Godt fra start

Kvalitetschefen hos Jeka Fish glæder sig over, at samarbejdet med TekniClean er kommet godt fra start, selvom det har været en krævende indkøringsperiode, hvor Mette Brogaard har været nødt til at bo et par uger lige op ad fabrikken for at rådgive og afklare problemer.

- Det er krævende at få en helt ny rengøringsleverandør, men samarbejdet med TekniClean fungerer bare på alle ledder og kanter. Jeg er glad for deres kompetencer og den gode tone mellem os, og jeg er sikker på, at vi får et godt og langvarigt samarbejde, understreger Mette Brogaard.

Kontakt Thomas Vinther

Tlf.:
+45 27 61 70 35
E-mail:
tv@tekniclean.dk